Frivilliga Radioorganisationen

FRO Svartlösa-Öknebo

Kontaktinformation

FRO Svartlösa-Öknebo
Ulf Westman
Hallundav 141
145 64 Norsborg
E-post: svartlosa-oknebo@fro.se

Hjälp vår valberedning !

Nu drar vi i valberedningen igång vårt arbete med att få tag på lämpliga kandidater till styrelse valboch andra funktionärer inför nästa årsmöte. Det lär som vanligt bli ett digert arbete och vi vill gärna ha hjälp med förslag från alla medlemmar i förbundet.

Först en kort presentation av oss: Jag heter Anders Törnkvist och har amatörradiosignalen SM0ORB, jag har varit med i FRO sedan 2004 och sitter för närvarande som sekreterare i avd. Svartlösa-Öknebo. Till min hjälp har jag Jan Nilsson SM0UIE som under en längre tid verkat inom förbundet såväl Info från valberedningen för förbund 44 - Stockholm som avd. Svartlösa-Öknebo där han för närvarande sitter som kassör. Jag har också hjälp av Örjan Lindblom SA0AKN som var med i valberedningen förra året och således kan hjälpa till med sin erfarenhet.

För att underlätta så har vi lagt upp en egen maillista: valber-sthlm@fro.se , hit kan ni skicka förslag och synpunkter. Det som skickas till listan går endast till medarbetarna i valberedningen, inte till nuvarande styrelse eller andra inom eller utanför FRO. Anders Törnkvist

Podcast "I Krig och Fred"

Några av Er känner till att jag ganska ofta lyssnar på podcast, med olika inehåll. CaptureEn vinkling som kanske passar inom FRO-världen är "I krig och fred", som görs av Björn Wegner i samarbete med Allmänna Försvarsföreningen. 

Använder du iTunes (ja jag vet att det finnas andra program) så kan du prenumerera genom att klicka  på I Krig och Fred 

 

Stockholms förbundets styrelse och senaste numret av förbundsbladet

Så här ser FRO Stockholms styrelse ut:
Förbundsordförande: Preben Sörensen Viceordförande: Jan Lennström Sekreterare: tidningNils Kihlström Kassör: Hans Gejdebäck Ledamöter: Rikard Johnels, Dmitri Zernov,Dag Iremo och Peter Wolf. En ledamot är vakant.

Läs ordförandes rader och annat  matnyttigt i senaste numret av Förbundsbladet, som du hittar via denna länk.

Marinens dag 2018

Vi är självklart stolta över att försvara Sverige, men något vi är än stoltare båtöver är att försvara din frihet och rätt att leva som du själv väljer. Därför vill vi bjuda in dig, och de du känner till Marinens dag på Berga. Lördag den 15 september klockan 10.00 är du välkommen att besöka Haninge garnison.
Kom och besök oss! Upplev hur det är att bära vår utrustning, prata med våra anställda soldater och sjömän, besök en stridsbåt eller varför inte ett ubåtsräddningsfartyg. Kanske har du frågor om hur det är att utbilda sig till sjöman eller amfibiesoldat. Det finns många anledningar till att besöka oss och vi ser fram emot att träffa dig den 15 september.
Under Marinens dag har du möjlighet att träffa personal som tjänstgör vid Amfibieregementet, Fjärde sjöstridsflottiljen, Marinbasen, Försvarsmaktens logistik, Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), Första ubåtsflottiljen och Hemvärnet. Du kommer även kunna träffa personer från en rad olika frivillighetsorganisationer.

Tid : Lördagen den 15 september klockan 10.00-14.00.
Plats : Haninge garnison, Berga.
 
Hur:
Kollektivtrafik från Stockholms central.
Ta pendeltåget mot Västerhaninge eller Nynäshamn. Kliv av vid Västerhaninge. Ta buss 846 från Västerhaninge mot Årsta havsbad, kliv av vid hållplats Berga. Extrabussar är insatta 09.30-12.00 mellan  Västerhaninge och Berga samt 13.30-14.30 mellan Berga och Västerhaninge.

Med bil från Stockholm. Kör väg 73 mot Nynäshamn, ta avfart Västerhaninge S/Årsta Havsbad. Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till Haninge garnison.
 
Läs mera på denna sida. 
 

Örlogsdagarna 2018

Galärvarvet blir åter ett örlogsvarv! Motortorpedbåtar, minsvepare, robotbåtar och andra militära fartyg besöker oss under tre dagar.

Program Örlogsdagarna 2018

Fredag 24 augusti
Veteranfartygen anländer under dagen. Öppet skepp på isbrytaren Sankt Erik och fyrskeppet Finngrundet.

Lördag 25 augusti
Många av fartygen har öppet skepp under dagen liksom fyrskeppet Finngrundet. Se information vid landgångarna.Isbrytaren Sankt Erik gör en passagerartur kl 12.00 – 15.00, kvarvarande biljetter säljes vid landgången (pris 600 kr inkl kaffe och smörgås). Galärerna genomför guidade turer på varvsområdet klockan 11.00 och klockan 15.00. Guidningen är gratis och samling sker vid museibutiken vid isbrytarpiren. Flottans Män har stadsvandring på Galärvarvskyrkogården kl 12.00 och 14.00 (gratis, samling vid museibutiken på piren).

Söndag 26 augusti
Isbrytaren Sankt Erik kastar loss för Mälartur kl 09.45 (SLUTSÅLT, ombordstigning från 09.00).Öppet skepp på fyrskeppet Finngrundet. Galärerna genomför guidad tur på varvsområdet klockan 13 00. Guidningen är gratis och samling sker vid museibutiken vid isbrytarpiren.Flottans Män har stadsvandring på Galärvarvskyrkogården kl 12.00 och 14.00 (gratis, samling vid museibutiken på piren).Veteranfartygen kastar loss kl 12.00, kom och hör ljudet av gasturbiner och Isotta Fraschini-motorer!

https://www.sjohistoriska.se/besok/kalender/museifartygen2/museifartygen

Befattningsutbildning för signalister till hemvärnet

Det finns gott om platser kvar på höstens grundkurser för signalister till hemvärnet. Speciellt kursen GU Signalist 3 i Kvarn behöver få fler elever för att vi ska kunna genomföra den. Det är viktigt att vi fyller våra kurser med elever och därigenom kan leverera signalister till hemvärnet.

Kurserna finns i Utbildningskatalogen. Ansökningstiden går ut den 2 september, så tiden är knapp!

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök