Frivilliga Radioorganisationen

FRO Svartlösa-Öknebo

Kontaktinformation

FRO Svartlösa-Öknebo
Ulf Westman
Hallundav 141
145 64 Norsborg
E-post: svartlosa-oknebo@fro.se

Välkommen till FRO Svartlösa-Öknebo
En avdelning inom FRO Stockholm

FRO är en organisation för radio- och IT-kommunikationsintresserade av båda könen och i alla åldrar. Våra huvudsakliga uppgifter är att rekrytera och utbilda sambandspersonal för befattningar i hemvärnets staber och inom den civila katastrofberedskapen. Vi medverkar även med personal och utrustning vid andra tillfällen då ett bra samband kan behövas för att förhindra skada eller rädda och skydda liv.

FRO hjälper även till med säkerhets- och resultatrapportering vid tävlingar.

FRO Svartlosa-Öknebo är den lokala FRO avdelningen för dig söder om Stockholm.

Information ifrån FRO Svartlösa-Öknebo, Oktober

 

Öppet Hus

Vi i FRO Svartlösa-Öknebo, fortsätter att hålla "Öppet hus" i vår lokal på Toppvägen, Tumba. Vi startar kl 19:00 på Onsdagskvällarna och håller på till cirka 21.00. Städning & röjning, radioprat, radiokörande samt kaffedrickande med "Social distans"-närvaro, finns på schemat. 

 

QRV

Vi i FRO Svartlösa-Öknebo är aktiva på VHF. Vi har fixat lite med våra riggar och nu är Vi QRV. Välkommen att ropa efter oss, vi finns på 145.475 Mhz. Nästa steg är ätt ordna så att Vi får (amatörradio) DMR-ID, så att vi kan programmera om vår DMR-station och bli aktiva även där.

 

JOTA

Årets JOTA  (Jamboree On The Air) äger rum helgen den 16:e-18.e oktober. Scoutkåren Vikingarna är aktiva på årets JOTA, och man håller till i Sjöstugan Lovön. Medlemmar ifrån FRO Svartlösa-Öknebo och FRO Stockholm är med. Frekvenser är de vanliga scoutfrekvenserna, men räkna med att de finns scouter även på våra repeatrar under helgen. Vägbeskrivning finns på https://vikingarna.scout.se/lokaler-och-batar/sjovik/

 

SB-/IT-konferans 

Sambands- och IT-konferensen 2020 genomförs som en digital konferens lördagen den 28 november. Temat för konferensen ska vara IT-säkerhet. Konferensen genomförs digitalt så att många medlemmar ta del av konferensen. Lokala bidrag kan läggas in i konferensen. 
FRO Svartlösa-Öknebo planerar att samla ett gäng i lokalen för att då kunna deltaga på distans. Mera information kommer senare !

 

Integritetsgänget

Det finns en liten grupp, där vi diskuterar och lär oss personlig integritet och säkerhet på "internet". Vi kallar oss för "Integritetsgänget". Vi har under sent 2019 och tidigt 2020 haft några live-möten, där vi bland annat gick igenom webläsarinställningar som kan vara lämpliga för att minimera spårning och öka din personliga integritet.  Vi försöker att se om det går att anordna någon utbildning "digitalt", pga Covid-19.
Det finns plats för dig i gruppen också ! Hör av dig om du vill veta mera eller vara med !

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök