Frivilliga Radioorganisationen

FRO Svartlösa-Öknebo

Kontaktinformation

FRO Svartlösa-Öknebo
Ulf Westman
Hallundav 141
145 64 Norsborg
E-post: svartlosa-oknebo@fro.se

Välkommen till FRO Svartlösa-Öknebo
En avdelning inom FRO Stockholm

FRO är en organisation för radio- och IT-kommunikationsintresserade av båda könen och i alla åldrar. Våra huvudsakliga uppgifter är att rekrytera och utbilda sambandspersonal för befattningar i hemvärnets staber och inom den civila katastrofberedskapen. Vi medverkar även med personal och utrustning vid andra tillfällen då ett bra samband kan behövas för att förhindra skada eller rädda och skydda liv.

FRO hjälper även till med säkerhets- och resultatrapportering vid tävlingar.

FRO Svartlosa-Öknebo är den lokala FRO avdelningen för dig söder om Stockholm.

Lussekaffe

Onsdagen den 14:e har Vi i FRO Svartlösa-Öknebo luciakaffe. kl 19:30. Innan dess så har Vi ett styrelsemöte.

Påminnelse, Knop och Knep vid upprättande av trådantenner

Knop och Knep vid upprättande av trådantennerNär man upprättar trådantenner är det några knopar som är bra att kunna. Man behöver fästa linor i antennens isolatorer, man behöver kunna spänna stag- och hisslinor, och man behöver ibland skarva två linor. Man kan naturligtvis, om intresse så finns, lära sig många knopar, men egentligen räcker det med tre stycken för antennens upprättande.Förhandsanmälan så att macka, kaffe och bulle finns. Anmäl Er via svartlosa-oknebo@fro.se senast den 18:e November.Tid: 2022-11-26 kl. 10:00-16:00Plats: FRO Svartlösa-Öknebos lokaler, Toppvägen 24TUMBA Storvreten

Signal ?

Signal, är något som Vi FRO-are bör ha. Kanske behöver även du nedanstående Signal ;-)

Signal är en fri och krypterad messengerplattform grundad 2014. Appen Signal finns för Android och iOS. En desktop-version finns för Windows, macOS och Linux. Den synkar mellan din pc och din telefon eller padda. Vilket kan vara bra när du är på språng.
Du kan ladda ner den via https://signal.org/sv/

 

Oregelbunden utkommande information ifrån FRO Svartlösa-Öknebo

Hej,Här kommer lite information ifrån FRO Svartlösa-Öknebo. Din lokala FRO avdelning.

Vi har noterat at några av våra medlemmar är svåra att nå via e-post. De som har FRO-adress, behöver kontakta FRO kansli (Telefon: 010-82 377 07 eller via e-post: fro@fro.se) för att få sin epost aktiverad, det går även att ändra sin vanlig e-post adress om den skulle vara fel.

Vi hoppas att sommaren har varit skön och avkopplande. Nu har dock sommaren avlösts av hösten med dess färger.  host


Vi har normalt öppet hus alla Onsdagar från kl 19:00 -> 21:00 (cirka). Alla medlemmar (nya som gamla) är välkomna!Nedan finns lite aktiviteter som kanske passar i din kalender.Vi planerar fortfarande för en fielddag ihop med Botkyrka RadioAmtörer (SK0HB). Vi hoppas få till någon innan det blir kallt och snö.-.-Knop och Knep vid upprättande av trådantennerNär man upprättar trådantenner är det några knopar som är bra att kunna. Man behöver fästa linor i antennens isolatorer, man behöver kunna spänna stag- och hisslinor, och man behöver ibland skarva två linor. Man kan naturligtvis, om intresse så finns, lära sig många knopar, men egentligen räcker det med tre stycken för antennens upprättande.Förhandsanmälan så att macka, kaffe och bulle finns. Anmäl Er via svartlosa-oknebo@fro.se senast den 18:e November.Tid: 2022-11-26 kl. 10:00-16:00Plats: FRO Svartlösa-Öknebos lokaler, Toppvägen 24TUMBA Storvreten-.-Arbetsdag på ToppenVi behöver fortsätta med att gallra rensa och städa i vår lokal på Toppen. Vi börjar kl 10:00 och håller på tills runt kl 15-16 eller så på eftermiddagen. Datum för själva aktiviteten är 12 november 2022-.-Luciakaffe, förhandsinformation.Onsdagen den 14:e har Vi i FRO Svartlösa-Öknebo luciakaffe. kl 19:30. Innan dess så har Vi ett styrelsemöte.-.-Har du loggat in på FRO:s nya webbplats? Den finns fortfarande kvar på FRO.se ;-) Det är en ny layout och nytt system i botten, det går att diskutera via diskussionsforumet. Glöm inte att göra dig synlig. Det finns även en webshop. Vår IP-telefoniserver är uppe och fungerar den också.  

Väl mött på våra Onsdagskvällar!//Styrelsen för FRO Svartlösa-Öknebo

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök